Det nye USA – artikler om venstresidas framvekst i kapitalismens høyborg

Er du lei av å lese Washington D.C.-sentrerte korrespondentbrev? Detnyeusa.com er en blogg som følger verdens mektigste land fra en litt annen linse. Her blir det jevnlig lagt ut artikler med siste USA-nytt, sett fra venstre.

Norge har ufattelig mange USA-eksperter, men få med en interesse for den voksende venstresida. Det hadde jeg lyst til å gjøre noe med, da jeg i 2016 begynte arbeidet med boka “Bernie Sanders og det nye USA.”

Rett skal være rett. Før den tid, hadde jeg faktisk aldri vært i USA. Men landet på andre sida av Atlanterhavet har alltid fascinert meg. Samtidig som dette er landet som bomber i stykker region etter region, og som er ansvarlige for en internasjonal finanskrise, så er det fortsatt et land med mange smarte hoder, og en spennende historie på godt og vondt. Bevegelsen som krevde endring, og sikra Obamas seier i 2008 viste at noe var på gang. Enda tydeligere ble det under Occupy Wall Street, da hundretusener våknet til liv i protester mot bankene. Selv satt jeg da på en lesesal på Blindern og lata som jeg leste til eksamen. Jeg satt egentlig og brukte dagene på å følge direktesendinger fra protestene.

Med Bernie Sanders overraskende suksess i 2016, ble det for alvor klart for meg at landet er i stor endring. Høsten 2016 reiste jeg rundt og traff folk i 15 ulike delstater, og fikk et innblikk i en tøff hverdag. Jeg var i San Francisco og Oakland da Trump ble valgt, og opplevde raseriet og sjokket da han ble valgt.

Erfaringene mine ledet meg til påstanden om at USA er i stor endring. Påstandene mine i boka står seg fortsatt godt. I 2020 er det tid for ny runde med primærvalg, og Bernie Sanders som satte det hele for alvor i gang, er på ny kandidat. Og han kan vinne. Du kan lese mer om den amerikanske venstresidas politiske revolusjon med å følge bloggen. Velkommen skal du være.

Hvem er Reidar Strisland?
Jeg er en 30 år gammel forfatter, sosialist, aktivist og organisasjonsmedarbeider i partiet Rødt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: