Det nye USA presenterer: Morgan Harper

Over hele USA tar venstresidekandidater kampen mot eliteorienterte Demokrater. Mens noen er håndplukket av progressive organisasjoner som Justice Democrats, er det andre som tar utfordringen helt på egenhånd. I Ohios 3. kongressdistrikt håper 36 år gamle Morgan Harper å gjøre som Alexandria Ocasio-Cortez: Slå ut en etablert Demokrat i primærvalget.

1. juli 2019 annonserte Harper at hun var klar for å utfordre den sittende kongresskvinnen Joyce Beatty. En viktig grunn til at hun nå stiller til valg, er de mange erfaringene fra hennes klassereise. De første ni månedene av livet tilbrakte hun i fosterhjem. Deretter ble hun adoptert av en alenemor og lærer i den offentlige skolen. Hun vokste opp i trange kår, men hadde med sine egne ord flaks, da hun mottok stipend for å gå på et studieforberedende akademi. I sin første tale som kandidat, la hun nettopp fokus på at man ikke skal måtte være et supermenneske eller ha flaks for å klare seg.

Morgan Harper campaigns in Ohio
Foto: Morgan Harpers kampanje

Dette kommer også fram i hennes plattform som fokuserer tungt på økonomisk rettferdighet. Blant sakene som blir løftet fram er:

  • Universelt barnehagetilbud
  • Jobbgaranti
  • Offentlig høyere utdanning fri for skolepenger
  • Samfunnslønn
  • Nasjonal minstelønn man kan leve av
  • Offentlig finansiert helsevesen

Harper er støttet av den lokale avdelingen av Democratic Socialists of America(DSA), og har selv gitt gruppen mye ære for at hun valgte å stille til valg. På twitter har hun skrevet at det var et DSA-møte som overbeviste henne om at tida er inne.

Utklipp fra Twitter

Harper vokste opp i Colombus, men har siden både fått utdanning og arbeidserfaring. Hun har en master i offentlig politikk fra Princeton og studert juss på Stanford. Siden har hun fått seg tre år i Elizabeth Warrens hjertebarn, Consumer Financial Protection Bureau(CFPB), der hun forsvarte forbrukere mot griske lånehaier.

Harper ble ikke rekruttert av Justice Democrats, Our Revolution eller noen av de andre progressive organisasjonene for å stille til valg, men fant veien på egenhånd da hun bestemte seg for å flytte hjem til Colombus. Siden har hun fått aktiv støtte fra flere progressive organisasjoner og personligheter. Deriblant Justice Democrats, Progressive Change Campaign Comitee(PCCC) og Sunrise Movement.

Beatty, som har representert valgdistriktet siden 2013 har fått noe å tygge på. For da innsamlingstallene for perioden august-oktober ble offentliggjort viste det seg at hun hadde samlet inn bunnsolide 323 000 dollar. Kun tre utfordrere tidligere har klart å samle inn like mye penger i duell med sittende kongressmedlemmer fra samme parti.

Den solide innsamlingen gjør at hun allerede nå kan planlegge for en solid kampanje. Hun kan ansette folk og organisere valgkontor. De progressive organisasjonene som støtter henne kan dessuten bidra med råd og assistanse.

Ohios kongressdistrikt 3 vil ha et at USAs mest spennende primærvalg, og det er god grunn til å allerede bite seg merke i navnet: Morgan Harper.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: